Nyugta egyszerűen és gyorsan

Állíts ki nyugtát online számlázódból, vagy automatizáld Számla Agenttel!

Egyszerűsítsd le magánszemély vevőid számára a vásárlás folyamatát!

Regisztrálok

Nyugta egyszerűen és gyorsan

Állíts ki nyugtát online számlázódból, vagy automatizáld Számla Agenttel!

Egyszerűsítsd le magánszemély vevőid számára a vásárlás folyamatát!

Regisztrálok
Nyugtakiállítás
Megfelel a jogszabályoknak

Megfelel a jogszabályi előírásoknak

Testreszabható

Csak a vevő e-mail címére van szükség

Elektronikus tárolás

Elektronikus tárolás és archiválás

környezetbarát

Nem kell kinyomtatni, környezetbarát

Mi a nyugta és a számla között a különbség?

A nyugtaadás a bizonylatolási kötelezettség legegyszerűbb és leggyorsabb módja. Akkor adhatsz nyugtát, ha az áfatörvény alapján mentesülsz a számlakibocsátási kötelezettség alól és csak nyugta kibocsátására vagy kötelezett.

 • A nyugta kötelező adattartalma szűkebb: nem szerepel rajta a vevő neve és címe.
 • A nyugtaadás feltétele, hogy számla kibocsátását nem kéri tőled a vevőd.
 • Nyugtát csak akkor adhatsz, ha vevőd nem adóalany (és nem is jogi személy).

 • A nyugta nem számolható el költségként. Ezért elsősorban magánszemélyek felé történik.

 • Nyugtát csak bizonyos összeghatárig állíthatsz ki: a 900 000 Ft-ot nem érheti el.
 • Figyelem: egyes tevékenységi körök esetén nyugtát csak online pénztárgéppel állíthatsz ki. Egyeztess könyvelőddel!

Milyen módokon állíthatok ki nyugtát?

Lehetőséged van a Számlázz.hu felületéről, kézzel kiállítani a nyugtáidat, vagy automatizálhatod is a folyamatot a Számla Agent segítségével.

Új nyugta kiállítása

Kézi nyugtakiállítás

Számlázz.hu fiókodban az Új nyugta lehetőségre kattintva tudsz nyugtát kiállítani: megadod a tételeket, az összegeket, és már elő is áll a bizonylat, amit továbbíthatsz vevőd e-mail címére. Ezzel a kényelmes megoldással bármikor adhatsz számla helyett nyugtát, amikor a törvény is lehetőséget ad, és vevőd sem ragaszkodik a számlához.

Automatikus nyugtakiállítás

Automatikus nyugtakiállítás

Ha automatizálni lehet a vásárlást, és elég, ha csak a vevő vesz részt a folyamatban (pl. online jegyértékesítés, letölthető anyagok). Ha már használod a Számla Agentet, kezdheted is az automatikus nyugtakiállítást. Ha még nem kötötted össze a rendszeredet a Számla Agent API-val, olvasd el és oszd meg fejlesztőddel a dokumentációt.

Kézi és automatikus nyugtakiállítás esetén is az alábbiakra van lehetőséged a Számlázz.hu rendszerében:

 • nyugta készítése
 • nyugta sztornózása
 • nyugtaadatok lekérdezése
 • nyugta továbbítása e-mailben
 • nyugta nyomtatása
 • A kibocsátott nyugtákat a Számlázz.hu automatikusan archiválja a jogszabályban előírt módon, tehát a nyugta egyetlen példányának kinyomtatására sincs feltétlenül szükséged. Azonban ha az ügymeneted azt kívánja, hogy fizikai formában is átadd vevődnek, hőnyomtatóra optimalizált nyugtát is nyomtathatsz.

Mennyibe kerül?

A nyugtakibocsátás a #start, #digital és #profi csomagokban érhető el. Kézzel történő nyugtakiállítás esetén a csomagdíjon felül nincs más költség. Automatikus nyugtakiállítás esetén a szolgáltatáscsomagon felül a Számla Agent havidíját is fizetned kell, melynek sávos díjszabásáról itt tudsz tájékozódni.

Bizonylatok darabszáma havonta Havi díj
0 Nincs havi díj
1 - 50 1 990 Ft+áfa (2 527 Ft)
51 - 3 000 6 990 Ft+áfa (8 877 Ft)
3 001 - 10 000 10 990 Ft+áfa (13 957 Ft)
10 001 - 30 000 12 990 Ft+áfa (16 497 Ft)
30 001 - 100 000 21 990 Ft+áfa (27 927 Ft)
100 001 - 300 000 42 990 Ft+áfa (54 597 Ft)

300 000 db bizonylat fölött a díj 100 000 darabonként + 13 990 Ft+áfa (17 767 Ft). A díj a csomag előfizetési díján felül értendő. A fenti díj minden esetben utólag fizetendő a megelőző hónapban kiállított bizonylatok darabszáma alapján.

Akik már velünk nyugtáznak

Foodora logo
Jegy.hu
Budapest Park
Akvárium logó
Opera logó
Operett

Tudj meg többet a nyugtakiállításról!

Igen, van! Nyugtakiállításhoz a Számlázz.hu fiókodban be kell állítanod a NAV Online adatkapcsolatot. Lépésről-lépésre útmutatónkat a beállítás menetéről itt éred el.

Alapesetben a vevő e-mail címére kiküldött nyugtaértesítő levél törzsében szerepel a nyugta tartalma (nem csatolmányként), de van lehetőséged pdf formátumban is letölteni (a nyomtatás lehetőségre kattintva), ha a vevődnek vagy neked szükséged van erre.

Automatikus nyugtakiállítás esetén általában a beküldő rendszer helyezi el a nyugtaadatokat valamilyen formában (pl. jegypapírra nyomtatva).

Igen, a Számlázz.hu fiókodból bármely nyugta sztornózására van lehetőséged a Kimenő nyugtáim menüpontból, függetlenül attól, hogy kézzel vagy automatikusan állítottad ki.

API-n keresztül a nyugta sztornózása esetén csak a sztornózandó nyugta azonosítóját kell beküldeni, a válaszban pedig egy új ID-t adunk vissza és a sztornó nyugtát, aminek a tartalma megegyezik a sztornózottal, de minden összeg negatív előjellel szerepel rajta. Bővebb információt a dokumentációban találsz.

Egy webshop esetén csak akkor működik a megoldás, ha készpénzzel, vagy azt helyettesítő eszközzel (bankkártya) fizet a vevő, és csak akkor adhatsz nyugtát, ha a vevőd a vásárlás pillanatában fizeti a vételárat – ha előtte vagy utána, akkor már számlát kell kiállítani.

A Számlázz.hu felületén az alábbi nyugtaképek közül választhatsz: 

1. Normál (A4-es papírra nyomtatható) nyugtakép

2. 80 mm-es nyugtakép

Automatikus nyugtakiállítás esetén keskeny (48 mm-es) nyugtaképet is választhatsz, akár logóval ellátva. A nyugtaképekről további információt Tudástárunkban találsz.

Nyugtát devizában is kibocsáthatsz (a forintosított áfa összege és az árfolyam feltüntetésével), de kizárólag magyar nyelven állíthatod ki, az adatokat magyar nyelven kell szerepeltetni.

Számlázz online egyszerűen, gyorsan, megbízhatóan!

Regisztrálok ingyen